Nimic mai bun la o pasta de peste decat sa fie un pic acra si racoroasa. Iar acesta este si motivul pentru care nu vei vedea vreuna fara lamaie. Insa in aceasta, in plus, mai avem si castraveti murati in otet. Si castravete verde, pentru mirosul care iti lasa gura apa. In plus, pe acestia ii taiem, nu pasam, ca sa le simtim bucatelele crocante.
Ingrediente pentru pasta de ton cu castraveti
1 castravete mare,
200 g ton in ulei,
50 g unt,
1/2 lamaie,
1/2 ardei rosu,
1-2 castraveti cornison in otet,
1 albus de ou fiert tare,
sare, piper,
Cum se face pasta de ton cu castraveti
Castravetele se curata si se taie in 2 apoi in 4 bucatele, se scoate miezul cu samburi. Pe ele vom aseza pasta de ton.
Separat se amesteca untul cu tonul, se poate folosi mixerul pana se obtine o pasta. Se adauga zeama de lamaie, sare si piper.
Albusul, cornisonul, ardeiul se taie in cubulete mici si se pun in pasta de ton.
Compozita formata se da la rece pana in momentul servirii.
Pasta se serveste cu felii de castraveti, dar poate fi pusa si intre felii de paine.