Pasta de ton si avocado

Este una din numeroasele retete” fantezie” care se face din ton la conserva, fiind un aperitiv perfect pentru mese festive sau la o cina cu prietenii.

Ingrediente pasta ton cu avocado

2 cutii ton maruntit in suc propriu

2 buc avocado bine copt

1 ceapa rosie potrivita

4-5 fire arpagic ( pentru decor si gust )

1/2 cutie porumb dulce ( optional)

1/2 lamaie ( zeama )

2 linguri ulei masline.

cateva rondele de masline negre pentru decor

sare

Cum se face pasta de ton cu avocado

Avocado se va taia in doua pe lungime cu un cutitas bine ascutit ( avand grija la sambure ), inlaturam samburele, scoatem miezul cu o lingurita si il adaugam intr-un vas, faramitandu-l cu o furculita, pana devine ca o pasta.

Ceapa rosie si arpagicul se vor toca marunt si adauga peste  pasta de avocado.

Tonul maruntit se va pune la scurs intr-o strecuratoare mica, adaugat apoi in vas impreuna cu uleiul de masline, amestecand totul usor cu o spatula.

Asezonam cu sare dupa gust  (daca va fi nevoie ) si zeama de lamaie.

Pentru persoanele care iubesc porumbul dulce, se pot adauga in pasta de ton cateva boabe.

Se va transfera pasta de ton cu avocado intr-un bol decorat cu arpagic taiat marunt si rondele de masline.

Pasta de ton cu avocado se va servi cu paine prajita la mic dejun, sau o cina usoara alaturi de un castron cu salata de legume crude de sezon.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto