Pasta de unt cu macrou afumat

Aceasta reteta este printre preferatele romanilor. Se face foarte usor. Si este folosita adesea ca aperitiv la mesele de sarbatori. Ce mai, suntem indragostiti de aceasta reteta.

Iti recomandam insa sa nu faci aceasta reteta foarte des, intrucat pestele afumat este greu de digerat. In plus, el are multe calorii si este printre pestii cu o cantitate ridicata de mercur, asa ca nu este recomandabil sa ii adaugam in dieta mai des de o data pe luna.

Ingrediente pentru pasta de macrou afumat

10 g unt (pot sa fie inlocuite cu pasta de branza sau smantana),
2 galbenusuri de ou, fierte,
100 g macrou afumat,
25 g capere (pot sa fie inlocuite cu arpagic),
2 lingurite lamaie,
piper,

Cum se face pasta de macrou afumat

Ouale se pun la fiert si se lasa pana cand devin tari. Se scot si se racesc imediat.

Macroul se curata de coaja si de oase daca mai are si se desface in bucati cu mana.

Untul se freaca bine, se adauga macroul afumat, galbenusurile fierte, caperele maruntite, piper. Sare nu este nevoie sa punem intrucat si pestele si caperele sunt sarate.

Se freaca totul devine pana o pasta omogena. Se poate folosi mixerul, daca va place sa simtiti o pasta foarte fina si nu ingredientele.

Se foloseste pentru sanvisuri diverse ca baza sau tartine. Albusul de ou ramas poate fi folosit pentru ornarea tartinelor.

Sursa foto