Pasta de somon nu se face greu, insa necesita fel de fel de ingrediente ca sa iasa perfecta la gust. Se serveste tartinabil pe felii de paine prajita si ornat cu salata verde sau alte legume.
Ingrediente pentru pasta de somon
350 g somon proaspat, rara piele si oase,
1 ceapa,
1/2 lingurita cimbru,
1-2 frunze dafin,
5-6 boabe piper,
70 g somon fume,
1 galbenus,
1 lingura ulei masline,
zeama de la 1 sfert de lamaie,
2 linguri iaurt,
50 g unt, topit la temperatura camerei,
cateva fire de ceapa verde(numai partea verde) sau cateva fire de arpagic,
sare, piper proaspat macinat,
Cum se face pasta de somon
Somonul proaspat se pune la fier in apa, se adauga putina sare, cateva boabe de piper, 1/2 lingurita cimbru, 1-2 funze dafin, 1 ceapa taiata in doua, se lasa 10-15 minute. Se scoate se desface in bucatele mici si se lasa sa se raceasca.
In acest timp intr-un bol se adauga iaurtul, galbenusul, untul, uleiul, zeama de lamaie, sare se amesteca bine cu mixerul pana ce amestecul devine omogen.
Se adauga bucatele mici de somon fiert, bucatele mici de somon fume, ceapa tocata fin. Se amesteca din nou cu mixerul, cateva secunde.
Se da la rece cel putin 30 minute.
Video
Sau, si mai simplu, faceti o pasta din somon afumat si crema de branza, cu un pic de ceapa verde si ardei iute. Este gata imediat, dupa cum se vede din video de mai jos.