Ingrediente:
500 g spaghetti/penne
250 g Bacon sau Keizer sau sunculita taraneasca
2 linguri ulei
2 oua
200 ml smantana
3-4 catei usturoi
parmezan, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Varianta de paste cu smantana se pare ca a fost inventata in America, de catre intalienii din New York. Aceste paste se pregatesc in zeci de feluri (cu busuioc, oregano, cu lapte, cu masline intregi sau alte variante), dar sunt mereu usor de facut, satioase si delicioase.
- Pastele se fierb in apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. In general pennele se fierb 12-15 minute.
- Pregatirea sosului dureaza 10 minute: ouale se amesteca bine intr-un vas, se dauga parmezanul ras, smantana, sarea si piperul si se bate totul bine.
- Baconul/ Kaizer/sunculita taraneasca se toaca bucatele si se caleste putin in ulei impreuna cu usturoiul.
- Cand pastele au fiert, se scurg de apa.
- Pastele se adauga peste baconul prajit impreuna cu sosul.
- Tigaia se pune la foc domol amestecand usor, continuu. Se stinge focul cand scade bine sosul.
ATENTIE! Tips 😉:
- Se servesc calde, cu parmezan ras pe deasupra;
- Se orneaza cu frunze de busuioc sau patrunjel verde.
- In sos se poate pune un pahar de vin alb;