Atunci cand ai la indemana si ciuperci si vinete trebuie neaparat sa incerci sa faci o portie de paste cu ciuperci si vinete. Pentru ca este sanatos sa mananci atatea legume si foarte bun la gust, desi, ce-i drept iau ceva timp pentru a fi facute.
Ingrediente pentru paste cu ciuperci si vinete
350 g paste,
200 g ciuperci,
2 vinete,
350 g rosii,
3 catei usturoi,
sare, ulei masline, piper, cimbru, zeama de lamaie, unt, parmezan ras
Cum se fac pastele cu ciuperci si vinete
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Usturoiul tocat marunt se caleste usor in ulei.
Rosiile se tin putin in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielitele, se toaca marunt sau se zobesc si se adauga peste usturoi. Se adauga condimentele si se lasa la foc domol 25 minute.
Vinetele se taie rondele, se dau cu sare si se lasa 1 ora la scurs, apoi se calesc in putin unt.
Separat, ciupercile stropite cu lamaie se calesc in ulei.
Pastele se scurg, se pun pe un platou, se presara unt sau parmezan ras, apoi feliute de ciuperci si vinete, apoi sosul fierbinte de rosii si usturoi. Se serveste imediat.
Video
Te-a speriat un pic reteta de mai sus? Atunci foloseste un suc de rosii deja facut, pune vinetele sa se coaca un pic in cuptor, amesteca toate lucrurile deodata si lucrurile vor fi mai simple, ca in video de mai jos