Pastele cu pui si smantana sunt primele pe care am invatat sa le fac si de atunci au ramas marea mea dragoste. Sunt foarte bune la gust si extrem de simplu de facut. Nu prea ai unde anume sa te incurci. Asa ca le recomand tuturor. Mai ales ca par asa o mancare satioasa si complexa, dar de fapt nu ia prea mult timp.
Ingrediente pentru paste cu pui si smantana
400 g piept de pui
500 g paste
1 lingurita paprica dulce (sau alt condiment care va place cu pui)
2-3 catei usturoi
200 ml smantana
sare, piper, ulei.
Cum se fac pastele cu pui si smantana
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
Pieptul de pui se taie fasii sau cubulete( dupa preferinte).
Usturoiul se pune la calit in ulei. Se lasa 2-3 minute pana se caleste bine si se adauga bucatelele de pui. Se amesteca 5-8 minute pana ce puiul se rumeneste, se adauga smantana, se mai lasa 10 minute, la foc domol.
Pentru toate aceste operatiuni ai nevoie de o tigaie cu pereti adanci. Si daca tot este sa alegi o astfel de tigaie, atunci ia regina acestor tigai, o tigaie cu 6 straturi interioare, de care mancarea nu se prinde niciun pic, fabricata in Coreea de Sud.
Se adauga paprica, sare si piper.
Pastele se scurg. Peste ele se adauga sosul de mai sus si se serveste.
Video
Daca vreti sa adaugati inca un ingredient, atunci urmariti video de mai jos ca sa vedeti cum puteti adauga si bacon.