Intr-o forma practica, pastele de orice fel sunt indispensabile, salvandu-ne de cele mai multe ori o cina rapida (aceste nelipsind din bucataria de acasa, acolo in camara ingredientelor), cand timpul uneori nu este partea noastra.
Iubite foarte mult de copii, cautam mereu retete de a gati paste, mai ales sa fie si pe gustul lor, folosind mereu ingrediente proaspete si diversificate.
Ingrediente paste cu rosii cherry si pui
500 g paste
200 g piept de pui
6-8 rosii cherry
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
2 linguri ulei masline
2 catei usturoi (pentru aroma)
ierburi aromatice (la alegere..busuioc; menta; oregano etc..)
100 g parmezan ras (sau un cascaval de consistenta tare)
sare, piper
Cum se fac pastele cu rosii cherry si pui
Pastele spirala se vor pune la fiert, respecatandu-se instructiunile de pe ambalaj.
Usturoiul curatat, se va taia in doua sau lasat cateii intregi, pusi in uleiul incalzit dintr-o tigaie de teflon, pentru aroma acestuia, cca 1-2 secunde (apoi se va indeparta).
In uleiul aromat (cu aroma de usturoi), se vor adauga bucati din piept de pui portionat, amestecandu-se continuu (pana vor capata o culoare albicioasa).
Ardeii grasi, curatati de seminte si taiati in fasii subtiri, se vor adauga peste bucatile de piept de pui la prajit ( sa ramana al-dente ), urmand rosiile cherry taiate in jumatati (eventual se poate adauga pentru a se gati mai bine, 1 ceasca din zeama in care au fiert pastele).
Cand pastele spirala au fiert, acestea se vor scurge de zeama, urmand a fi adaugate fierbinti in tigaie, peste legumele si carnea de pui, asezonandu-se dupa gust cu ierburi aromatice, sare si piper, amestecandu-se energic cu o spatula,(pentru a se combina aromele).
Pastele cu ardei se vor servi fierbinti, cu verdeata tocata marunt (patrunjel verde) si cu un strat generos de cascaval ras (de consistenta tare) sau parmezan ras.
Pentru un plus de savoare, alaturi de paste, se poate servi un pahar de vin alb sec sau demi-sec.
POFTA BUNA !!