Adevarul este ca pastele nu au nevoie de tot felul de ingrediente sofisticate pentru a fi delicioase. Ba chiar dimpotriva, daca vrei sa le pastrezi cu adevarat savoarea italiana nu te bazezi decat pe rosii, busuioc si parmezan.
Ingrediente pentru paste cu rosii si busuioc
500 g paste(la alegere),
400 g rosii cireasa, coapte,
3 catei usturoi,
1 lingura unt,
parmezan ras,
cateva frunze busuioc
2-3 lingurite ulei masline,
sare,
Cum se fac pastele cu rosii si busuioc
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare, se fierb al-dante. Adica nu trebuie sa fie foarte moi. Tineti cont de faptul ca ele mai continua sa se coaca si dupa ce au fost indepartate de la foc.
Intr-o tigaie cu ulei, se adauga usturoiul maruntit, se caleste usor.
Se adauga rosiile crestate cu cutiul (sau zobite) si zeama lor. Se lasa 10 minute, la foc domol.
Se adauga busuiocul maruntit, se mai lasa 3-5 minute.
Se adauga pastele scurse, se amesteca si se mai lasa 2-3 minute.
Se servesc calde cu unt si parmezan ras.