Paste cu scoici

Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, fructele de mare au numeroase beneficii pentru organism, fiind importante surse de acizi grasi Omega 3, vitamina B12, zinc, seleniu si iod.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa introducem in alimentatia fructe de mare de minimum doua ori pe saptamana, exceptie facand persoanele alergice.

Se pot fac retete cu numeroase si diverse fructe de mare, dar acesta reteta s-a facut cu scoici.

Se vor folosi uleiuri care rezista la temperaturi inalte ca: ulei de arahide, avocado si chiar ulei de floarea soarelui.

Ingrediente paste cu scoici

500 g paste ( spirale, penne, spaghete etc.. la alegere si preferinta )

1kg scoici ( se vor cumpara proaspete si sa nu fie deschise )

4 catei de usturoi

2 linguri de ulei de floarea soarelui ( nu se va folosi ulei de masline )

1lamaie ( zeama )

1 pahar de vin alb ( dintr-un soi de calitate Riesling, Chardonnay etc..)

1/2 legatura patrunjel verde

cateva fire de arpagic

sare, piper

Cum se fac paste cu scoici

Pentru a gati scoici, trebuie sa le cumparam de la magazine specializate in fructe de mare, sa fie proaspete fara miros de stricat si sa nu fie desfacute ( se vor arunca si nu gati ).

Scoicile, si in general fructele de mare, se gatesc la temperaturi ridicate pentru a-si pastra din nutrienti, culoare si ar fi bine sa fie gatite in asa numita tigaie WOK.

Vom pune pastele la fiert intr-o oala, respectand indicatiile de preparare dupa pachet ( ptr a se gati in acelasi timp cu scoicile si a fi servite imediat ), apoi scurse.

In tigaia numita WOK ( sau se poat gati si intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti ), punem uleiul, zeama de lamaie, vinul alb, usturoiul taiat feliute, apragicul tocat marunt, sare, piper, lasand sa dea intr-un clocot, dupa care adaugam scoicile amestecandu-le cu o spatula.

Se vor lasa la gatit pentru cca 20 minute, luandu-si astfel din aroma subtila si delicioasa a ingredientelor.

Se vor servi imediat asa fierbinti, peste pastele calde pe care le-am asezat pe o farfurie mare intinsa, alba alaturi de un pahar de vin  Riesling alb, Sauvignon Blanc etc..

Pentru aspect si mai apetisant vom presara putin patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto