Paste cu sos bechamel si masline

Paste cu sos bechamel si masline

Pastele cele mai iubite si cel mai usor de gatit, devenind uneori o mancare destul de satioasa daca ne mai “scapam” si  folosim niste ingrediente ” grase “… desigur o mancare si pentru gurmanzi, nu numai pentru acele persoane care vor numai diete.

Vom face o reteta de paste, pentru unii poate prea “grea” ( dar va fi la alegerea fiecaruia, noi doar o prezentam ) culeasa de prin lume (cu mici modificari adaptate pentru si pentru bugetul casei….), ca doar asa invatam sa gatim, nimeni nu s-a nascut invatat, mai ales in arta culinara.

O reteta simpla de facut, iar papilele gustative vor ” rade cu gura pana la urechi”.

Ingrediente paste cu sos bechamel si masline

500 g paste la alegere ( penne; spirale etc.. )

1/2 legatura patrunjel proaspat ( ptr decor )

4 masline/ sau o mana de ciuperci

Pentru sos bechamel pregatit pentru paste

50 unt

50 g faina alba

500 ml lapte

500 ml apa

1 lingura boia de ardei

1 lingura usturoi pisat ( 4-5 catei )

1 lingura de mustar dulce

100 g branza mozzarela rasa

sare, piper