Pentru o masa completa si consistenta serviti paste cu sos Ragu, sau paste bolognese, cum mai sunt cunoscute. Puneti in sos o portie generoasa de legume, va avea un gust mai bun si veti manca mai sanatos.
Ingrediente pentru paste cu sos Ragu
500 gr paste,
300 gr carne tocata,
2-3 linguri bulion,
o bucatica de unt
ceapa, telina, morcov
sare, piper,
Cum se fac pastele cu sos Ragu
Se pun pastele la fiert cu un pic de sare.
Intre timp preparam sosul: se pune carnea tocata fin la fiert cu apa cat sa cuprinda carnea (nu foarte multa) si se amesteca constant deoarece fierbe foarte repede.
Curatati legumele si le tocati marunt, cu un robot de bucatarie, ca sa terminati mai repede.
Dupa ce a inceput sa fiarba carnea pregatiti un pic de unt (cat o nuca) si adaugati-l in carne impreuna cu legumele. Dupa aproximativ 5 min adaugati si bulionul lasati totul sa se imbine. Amestecati constant altfel se va prinde de tigaie!
Scurgeti pastele si puneti-le intro tigaie cu putin ulei si un pic de unt si adaugati sosul.
Se servesc calde cu parmezan
Video
Mai jos Jamie Oliver va explica cum se face sosul Ragu in varianta sa traditionala, care tine cam o ora jumatate de fiert la foc mic. Puteti apela la aceasta varianta si sa tineti in frigider sosul pentru a-l folosi ulterior de mai multe ori.