Paste penne cu bacon

Secretul unor paste bune la gust consta in sos. Vom pregati un sos tipic italian, cu gust de rosii, usturoi si busuioc.

Ingrediente pentru paste cu bacon

300 g paste penne,
1-2 catei usturoi,
200 g sunca afumata sau bacon,
150 g smantana,
400 g rosii proaspete sau din cutie,
100 g parmezan,
5-6 frunze busuioc,
sare, piper, cateva picaturi Tabasco,

Cum se fac pastele cu bacon

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

Usturoiul se taie marunt si se caleste in ulei impreuna cu sunca taiata cubulete.

Se adauga rosiile taiate marunt, dupa ce au fost decojite si se lasa sa fiarba la foc domol.

Se adauga apoi smantana, sare, piper, Tabasco (pentru un gust iute) si se mai lasa cateva minute pe foc.

La sfarsit se adauga busuioc taiat marunt.

Pastele se scurg si se servesc cu sosul de mai de sus si parmezan ras.

Sursa foto