Am sa va propun acum paste vegetariene, cu multe ingrediente, ceea ce le ofera o savoare deosebita. Aveti pe de-o parte pastele si de alta sosul, cu rosii, usturoi, morcov, dovlecel. Si, evident, tofu. Un deliciu!
Ingrediente pentru paste cu tofu
500 g paste spirale,
3 linguri ulei masline,
1 ceapa mare,
2-3 catei usturoi,
50 g tofu,
1 morcov,
1 dovlecel mic(zucchini),
400 g rosii decojite, conserva,
400 g suc de rosii,
8 masline, negre, fara samburi,
1 lingurita busuioc uscat,
1 lingurita patrunjel uscat,
1/2 lingurita oregano uscat,
sare, piper,
Cum se fac pastele cu tofu
Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa 10 minute sau timpul indicat pe ambalaj.
Urmeaza sa facem sosul care se pune peste paste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei.
Cand ceapa devine transulcida se adauga toful taiat bucati.
Se amesteca 2 minute, se adauga apoi morcovul dat pe razatoare, dovlecelul taiat bucatele mici, rosiile din conserva maruntite, sucul de rosii, maslinele maruntite sau taiate rotund. Se lasa 5 minute, amestecand din cand in cand.
Se adauga busuiocul, patrunjelul, oregano, sare si piper. Se amesteca si se mai lasa, la foc domol, inca 5 minute.
Pastele se scurg, se pun in farfurii, se varsa sosul de mai sus.
Video
Daca vi se pare ca sunteti foarte aproape de o reteta de spaghetti Bolognese sa stiti ca exact asa si este. Taiati tofu foarte marunt, sa semene cu carnea tocata.
Informatii nutritionale:
1 portie, 328 g,
Calorii: 430,
Lipide: 11 g,
Colesterol: 0 mg,
Sodiu: 630 mg,
Glucide: 65 g,
Proteine: 18 g,
Vitamine-procent din valoarea nutritiva zilnica:
Vitamina A: 59%,
Vitamina C: 51%,
Calciu: 10%,
Fier: 41%