Si pentru ca marea sarbatoare de dinaintea Pastelui se apropie…“BUNA VESTIRE”, cand se va consuma peste, vom face o reteta simpla, folosind pastrav, cumparat din magazinele cu specific pescaresc.
Pastravul este un peste care nu necesita timp mult de gatire, gustos, sanatos, de aceea vom folosi condimente putine, doar sare si piper, lasandu-i savoarea specifica.
Ingrediente pastrav invelit in folie de aluminiu la cuptor
2 pastravi proaspeti
10 buc rosii cherry
2 lamaii ( zeama + felii )
ulei de masline
sare, piper
folie de aluminiu
Cum se face pastrav invelit in folie de aluminiu la cuptor
Pastravii proaspeti cumparati de la magazine cu specific pescaresc (sunt de calitate si cu siguranta ca sunt proaspeti), se vor curata pe un blat de lucru de maruntaie, spalati bine in interior si exterior.
Pentru a le lasa gustul lor specific, se vor folosi condimente putine, doar sare si piper, cu care vom freca pastravii (in inyerior si exterior) si stropiti cu zeama de lamaie.
Pe o folie de aluminiu (suficient de mare, cat sa fie pastravul cuprins), unsa bine cu ulei de masline, cu un pat de felii de lamaie, se vor aseza pastravii cu felii de lamaie in interior, impreuna cu rosiile cherry.
Optional, pe langa feliile de lamaie adaugate in interior pestelui, se mai pot pune cateva fire de patrunjel verde proaspat, pentru aroma.
Folia de aluminiu se va rula si strange bine la capete (pentru a nu iesi sosul format, ci sa se gateasca inabusit), apoi pusi intr-o tava de aragaz, data in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 25-30 minute.
Aproape de final, folia de aluminiu se va desface, pentru a lasa pestele sa prinda o crusta aurie.
Pastravul la cuptor, se va servi imediat, direct din folia de aluminiu pe un platou.
POFTA BUNA !!!