Cu o carne alba, fara grasime si usor de procurat proaspat, pastravul este printre cele mai bune alegeri in Romania. Si, daca este frumos afara, merita sa-l faci la gratar.
Ingrediente pentru pastrav la gratar
4 pastravi,
200g pesmet,
1leg patrunjel,
1 plic condiment pentru peste,
sare, piper, lamaie
Cum se face pastravul la gratar
Pestele se spala si se sterge cu prosopul de hartie.
Cand este uscat se stropeste cu zeama de lamâie se condimenteaza cu sare si piper inauntru.
Se spala patrunjelul, se toaca marunt si se amesteca cu pesmetul si condimentul de peste.
Pestele se da prin acest amestec si se pune pe gratar plita 30 min.
Trucuri si idei
Nu uitati sa curatati bine gratarul inainte de a pune pestele. Este bine sa si ungeti gratarul cu putin ulei, ca sa reduceti posibilitatea sa se prinda.
Se mananca foarte bine cu musjdei de usturoi si mamaliga.
Daca vrei sa se faca mai rapid cresteaza pielea pestelui pe ambele parti
Video
Sa presupunem insa ca vreti sa faceti pastrav umplut la gratar. Cu felii de lamaie, ceapa si multa verdeata in interior. Perfect, mai ales daca aveti un pastrav mai mare. Uite cum se face: