Pastravi cu bere la cuptor

Pastrav in bere la cuptor

In prima zi a Anului Nou, crestinii ortodocsi il sarbatoresc pe Sfantul Vasile. Asadar, 1 ianuarie este un nou prilej de petrecere si voie buna.  Tinand cont ca sarbatoarea se desfasoara la doar o zi dupa masa imbelsugata de Revelion, in aceasta zi se mananca peste. Asa ca ne-am gandit ca o reteta de peste poate fi binevenita si nu numai pentru data de 1 ianuarie.

Ingrediente pastravi cu bere la cuptor ( ptr 2 persoane )

Cantitatile se pot mari in functie de numarul de persoane invitate sau membri familiei.

2 pastravi proaspeti

1 lamaie

2 cepe rosii/un praz

1 foaie dafin

6-7 capere murate

500 ml bere blonda

3 linguri ulei masline

un cub de unt ( ajuta la legarea sosusului care se va forma in vas )

frunze de patrunjel proaspat ( decor )

sare, piper