Pate de ficat cu capere

Pateul de ficat este oricum bun la gust, insa de aceasta data vrem sa il facem chiar si mai special. Ii vom adauga tot felul de ingrediente pentru a-l condimenta, de la usturoi si vin pana la capere.

Ingrediente pentru pate de ficat cu capere

10-12 bucati ficat pui,
1 catel usturoi,
1 ceapa mica,
1 tulpina de telina,
1 lingurita capere,
1 lingura ulei masline,
1 lingura unt,
100 ml vin ab,
50 ml otet de vin, sare, piper,
100 ml supa de pasare

Cum se face pateul de ficat cu capere

Ficatul de pui se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa cu putina sare. Se lasa sa fiarba 15 minute, pana nu mai face spuma, se scoate se tine cateva secunde sub jet de apa. Se da deoparte.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei si unt. Cand devine transparenta se se adauga usturoiul maruntit, telina tocata marunt, se amesteca 3 minute si se adauga ficatul scurs bine.

Se lasa inca 3 minute si se adauga vinul si otetul. Se mai lasa cateva minute pana scade sosul si se inmoaie bine ficatul.

Continutul se pun in robot si se paseaza bine. Se adauga si caperele, sare, piper si supa de pui daca mai este nevoie.

Se da la rece pentru 30 minute.

Se ung felii de paine prajita si se decoreaza cu ardei rosu taiat felii subtiri sau cateva capere.

Video

Daca nu ati mai facut pana acum pate de ficat acest video va poate fi de folos. Vedeti aici cum se spala si se curata ficatul. In acelasi timp vi se ofera si o alta combinatie de condimente.

Sursa foto