Pateu de ciuperci, 2 retete de post

Pateul de ciuperci este minunat pe paine prajita dimineata. Il puteti pastra in frigider, in borcan cu capac si nu aveti de ce sa va mai plangeti ca nu puteti lua un mic dejun rapid.

Ingrediente pentru pateu de ciuperci

500 g ciuperci,
1 ceapa,
1 lingura faina (optional),
2 linguri margarina,
1 legatura patrunjel,
sare, piper, nucsoara,

Cum se face pateul de ciuperci

Ciupercile se curata si se pun la fiert in apa cu sare.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in margarina.

Cand ciupercile au fiert, se scurg bine si se trec prin masina de tocat.

Se pun apoi peste ceapa calita, se presara faina, sare, piper si nucsoara. Se calesc impreuna, amestecand continuu, pentru 15 minute.

La sfarsit se adauga verdeata tocata fin.

Video

O varianta a acestuia este de a adauga si nuci sau alune caju. Acestea pot sa fie un pic prajite pentru o aroma mai pronuntata, insa ies foarte bine si fara. Se mai poate pune si drojdie inactiva, plina de substante nutritive, pe care veganii o folosesc ca inlocuitor al branzei.

Sursa foto