Pateuri sau croisante glazurate si cu migdale prajite

Pateuri trase prin zahar cu migdale

Cand avem pofta de niste pateuri  dulci, dam repede o fuga la supermarket si cumparam un aluat fraged inghetat, scutindu-ne cateodata de efortul de-al face in casa, din cauza timpului scurt pe care-l avem.

Pateurile se pot umple la alegere cu orice dorim: branza sarata/dulce; gem;dulceata;nutela; cascaval etc..

Ingrediente pateuri sau croisante glazurate si cu migdale prajite

1 pachet aluat fraged

1 borcan dulceata cirese

2 oua ( ptr uns aluat )

100 g zahar pudra ( glazura )

100 g migdale

 

Cum se fac pateurile sau croisantele glazurate si cu migdale prajite

Aluatul fraget  dezghetat la temperatura camerei, se va intinde usor cu un sucitor pe un blat de lucru presarat cu zahar pudra ( deoarece dorim un desert dulce ), apoi taiat cu un cutit ascutit in patrate egale ( 8 la numar ).

In mijlocul fiecarui patrat se va pune 1-2 lingurite de dulceata ( in functie de dimensiunea patratului ), apoi cu o pensula se va unge de jur imprejur cu oul batut in prealabil intr-un castron.

Fiecare patrat umplut se va indoi,  (sau se va face cornet) iar marginile se vor presa cu coada unei lingurite sau o furculita ( pentru a nu iesi dulceata in timpul coacerii ).

Pateurile se vor aseza in tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt, apoi unse fiecare cu oul batut (pentru luciu si aspect) cu ajutorul unei pensule.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 20-25 minute ( cat se vor rumeni frumos ).

Intre timp se va face glazura din zahar pudra: intr-un bol se va pune zaharul pudra cu cateva picaturi de apa, amestecandu-se cu un tel pana se va  forma o pasta albicioasa.

Migdalele crude se vor pune la prajit intr-o tigaie de teflon, apoi scoase pe o hartie de copt, racite si maruntite.

Dupa coacere, pateurile se vor pune pe un gratar la racit, apoi cu o lingura se va pune glazura si migdalele prajite si maruntite.

POFTA BUNA !!!