Felul in care o mancare este pregatita si gatita, ii da savoare, gust, textura si culoare.
Vom face o reteta tip aperiti, sau folosita si ca desert, la care folosim pepene galben intr-o combinatie de succes cu somon afumat, marinat in vin spumant alb sec.
Ingrediente pepene galben spumant cu somon afumat
1 pepene galben zemos ( cca 1-1,5 kg )
8-9 felii somon afumat
1 lamaie ( zeama si felii ptr servit )
1/2 sticla vin spumant sec ( ptr marinat somon )
piper alb ( optional )
1/2 legatura patrunjel ( ptr decor )
Cum se face pepene galben spumant cu somon afumat
Pepenele galben se va taia in doua pe lungime, sunt indepartate semintele cu o lingura, apoi fiecare jumatate este taiata in felii subtiri si curatate de coaja.
Feliile de pepene galben, vor fi stropite cu zeama de lamaie, puse pe un platou si date la rece in frigider pana la folosire.
Intr-un vas, punem feliile de somon afumat, peste care turnam vinul spumant, la marinat pentru cca 10-15 minute.
Inainte de servire cu 20 minute, feliile de pepene se vor aseza pe un platou alb, peste care se aseaza feliile de somon afumat scurse bine de marinata.
Cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie decoram platoul, iar fiecare felie de pepene se va servi individual pe farfurii albe.
POFTA BUNA !!!