Peste cu fenicul si rosii

Feniculul este o leguma care face o combinatie buna cu pestele, desi se foloseste foarte rar, aceasta contine o sursa insemnata de fibre, carbohidrati, vitamine :C; A;B6;E;K;, potasiu; calciu; magneziu etc…

Se poate folosi crud in salate, supe, sandwisuri, garnituri sau umplutura.

Vom face o reteta de peste la cuptor foarte simpla, usoara, folosind fenicul, fiind indicata pentru persoane cu diferite afectiuni si mai ales in zilele calduroase de vara.

Ingrediente peste cu fenicul si rosii( ptr 4 persoane )

4 buc file peste la alegere ( cod, pastrav… )

4 rosii mari coapte

1 fenicul mare

1 lamaie ( zeama )

1 pahar vin alb sec

sare, piper

4 linguri ulei masline

condimente naturale la alegere: busuioc, cimbru ( optional )

Ca si garnitura la aceasta reteta, vom folosi couscous

250 g couscous ( granule mai mari )

1 lingurita boia dulce

1 cm ghimbir proaspat

1 ceapa rosie mica

1 catel usturoi

1 lamaie ( zeama )

5 buc rosii cherry

2 linguri ulei masline

1/2 legatura patrunjel proaspat

sare, piper

400 ml apa

Cum se pregateste couscous

Intr-un bol, punem granulele de couscous pe care le amestecam cu boia dulce, ghimbirul ras si putina sare.

Turnam apoi 400 ml apa fierbinte ( sa depaseasca cu 1 cm couscousul ), apoi acoperim vasul cu o folie alimentara si-l lasam la umflat.

Separat in alt bol, punem ceapa rosie taiata julien, usturoiul pisat si zeama de lamaie ( lasand la macerat timp de 20 minute ).

Dupa ce couscousul s-a umflat, il “aeram” cu o furculita, dupa care il amestecam cu ceapa inmuiata in zeama de lamaie, uleiul de masline, patrunjelul verde tocat fin.

Amestecam totul cu o spatula si potrivim de sare si piper dupa gust, apoi servit alaturi de peste.

Cum se face peste cu fenicul cu rosii

Vom stropi fileurile de peste cu putina zeama de lamaie, apoi il asezonam cu sare si piper.

Feniculul il vom curata de partea verde si partea cu radacina, spala, apoi il taiem felii groase ( se gateste foarte repede ).

Intr-un vas termorezistent, vom pune uleiul de masline, apoi un “pat’ de felii fenicul, jumatate cantitate de rosii taiate rondele, pestele, felii de lamaie curatate de coaja ( pentru a nu raspandi amareala din coaja ), iar deasupra restul de rosii rondele.

Vom pune vinul alb, si presara pe deasupra iarasi cu sare si piper.

Dam vasul termorezistent la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute.

Pestele cu fenicul si rosii va fi sevit pe farfurii albe intinse, alaturi de minunata garnitura de couscous care va inlocui cu succes painea mai ales pentru persoanele care tin cure de slabire si diete.

POFTA BUNA !!

Sursa foto