Aceasta reteta de peste este una sanatoasa, in care legumele fierb inabusit impreuna cu pestele in cuptor. Pentru mai multa savoare, se va folosi vin alb. Iaurtul se adauga la final, peste peste.
Ingrediente peste cu iaurt si legume
2 medalioane somon / 100 g fiecare ( sau file de cod, pangasius etc.. )
1 iaurt natural
1 ceapa
2 cartofi potriviti
4-5 rosii cherry
50 g unt
100 ml vin alb
1 lamaie ( zeama )
3-4 fire arpagic ( pentru decor )
cateva frunze de spanac ( ptr decor si consum )
sare, piper
Cum se face peste cu iaurt si legume
Medalioanele de somon ( sau fileurile de cod, pangasius etc.. ) se vor pregati cu cateva minute de a fi puse la cuptor: asezonate cu sare, piper si stropite cu zeama de lamaie.
Se vor lasa in asteptare intr-un vas, pana se vor pregati legumele.
Legumele ( cartofi, ceapa ) se vor curata, spala si taia in bucati mari.
Intr-un vas Jena dreptunghiular, uns bine cu unt, se vor aseza legumele ca un pat, medalioanele de somon deasupra si apoi este adaugat vinul alb sec si restul de zeama de lamaie.
Cu o folie de aluminiu se va acoperi vasul ( pentru a se gati inabusit legumele si pestele ), urmand a fi dat in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru cca 20-25 minute.
Aproape de sfarsit, cand legumele sau inmuiat si pestele s-a gatit, se indeparteaza folia de aluminiu.
Pe un platou decorat cu frunze de spanac si rosii cherry, vor fi puse medalioanele de somon impreuna cu legumele gatite.
Iaurtul natural se va pune fie in boluri mici si apoi servit impreuna cu pestele, sau o alta varianta poate fi aceea de a se decora cu iaurt natural pestele si legumele direct pe platou inainte de servire.
Pentru aspect mai apetisant, se va taia fin arpagic si pus peste iaurt.
POFTA BUNA !!!