Peste cu legume la cuptor

Este o mancare indicata pentru o cina usoara la o ora tarzie, mai ales ca totul este dietetic, lipsita de prajeli.

Persoanele care sunt la regim alimentar, pot consuma cu incredere acest gen de peste gatit la cuptor cu legume inabusite,  nu prajite.

Ingrediente peste cu legume la cuptor

4 file de peste ( cod, pastrav, macrou, somon, etc..)

2 cepe mari

3 rosii coapte

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

2 cartofi

1 vanata mica

1 dovlecel

8 buc ciuperci champignon

3 catei usturoi

1 lamaie

1/2 legatura patrunjel ( decor )

50 ml ulei de masline

1 pahar de vin alb sec ( 200 ml)

sare, piper

Cum se face peste la cuptor cu legume

Pentru inceput ne ocupam de legume, pe care le vom spala, curata si taiate fiecare dupa cum dorim: fie rondele ( cartofi, vanata, dovlecel), fasii ( ardeii grasi ) sau intregi ( ciupercile).

Deoarece ceapa are un miros puternic, specific in mancare in stare cruda, vom alege s-o calim ( inmuia) in 2 linguri cu ulei dupa ce am taiat-o pestisori ( julien ).

Intr-un vas Jena dreptunchiular 30/24 cm, uns cu ulei de masline, punem “patul” de ceapa calit, apoi fileurile de peste si de jur imprejur legumele pregatite.

Deasupra punem usturoiul taiat feliute subtiri, rosiile taiate rondele, lamaia taiata feliute, apoi asezonam cu sare si piper, atat fileurile de peste cat si legumele.

Vinul alb sec il vom turna in vas, pe toata suprafata.

Vasul Jena il dam in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 1 ora ( pentru a se patrunde bine legumele ).

Cand vasul va fi scos din cuptor, se va decora preparatul cu patrunjel proaspat tocat.

Se va servi pe farfurii intinse albe cate un fileu de peste impreuna cu legume asortate, alaturi de un pahar de vin alb sec de calitate.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto