Prepararea pestelui la abur in folie de aluminiu este un deliciu culinar si foarte sanatos.
Vom face o reteta putin mai aparte de cum stim si anume: pe langa asezonarea pestelui cu ingredientele pe care le stim atunci cand il facem in folie, punem de data aceasta mar si cartofi care vor da un gust pestelui deosebit.
Se face usor si ne poate salva o cina.
Ingrediente peste cu mar si cartofi
Pentru 4 persoane:
4 file peste ( cod, pastav, somon etc…)
2 cartofi roz ( nu se vor sfarama la fiert )
1 mar verde ( este mai tare la miez )
3 linguri zeama lamaie
2 linguri ulei masline
8 felii de lamaie
folie de aluminiu
sare, piper
Cum se face peste cu mar si cartofi
Mai intai vom asezona fileurile de peste cu sare, piper si zeama de lamaie, apoi le vom lasa separat sa-si ia din arome.
Vom fierbe cartofii in coaja, ii racim si-i curatam, apoi ii taiem felii subtiri.
Marul se va taia in doua, se va curata de casuta de seminte apoi taia in felii potrivit de groase ( incat la coacere sa mai ramana din miez ).
Pregatim o folie de aluminiu ( sa fie ca marime dublu fileului de peste ptr a se putea impaturi suficient de bine ).
Ungem folia cu ulei, punem un pat de felii de cartofi si cate 2 felii de mar, apoi asezam pestele si 2 felii de lamaie peste.
Adunam folia la mijloc impaturind-o, apoi o strangem bine la capete pentru a ramane tot aburul acumulat si a se inabusi pestele.
Asezam fileurile astfel pregatite intr-un vas Jena si-l dam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 minute.
Pestele cu mar si cartofi se poate servi direct din folia de aluminiu alaturi de un bol de orez fiert, legume ca si garnitura.
POFTA BUNA !!