Peste in folie de aluminiu si legume congelate

Ai o oarecare retinere in a gati peste? Nu ai nici timp? Atunci aceasta reteta este pentru tine. Vei folosi legume congelate, asa ca vei face aceasta reteta imediat. Iar cu folia de aluminiu nu ai cum sa dai gres.

Ingrediente peste in folie de aluminiu si legume congelate

4 pesti ( pastrav, cod , macrou etc..)

1 punga legume congelate ( diverse ) pentru garnitura

2 cepe potrivite

1 capatina usturoi

1 legatura patrunjel proaspat

50 g unt

3-4 linguri ulei de masline

1 lamaie ( zeama si felii )

sare, piper

folie de aluminiu sau hartie de copt ( pentru impachetat pestele )

Cum se face peste in folie de aluminiu si legume congelate

Pestii care se vor folosi ( pastravi, cod , macrou ) se vor curata de intestine, spalati in interior apoi uscati cu un prosop absorbant de bucatarie.

Se vor stropi cu zeama de lamaie apoi asezonati in interior si exterior cu sare si piper, lasati sa-si ia aromele pentru cca 10 minute.

Intre timp se va pregati intr-un bol un dresing din: zeama de lamaie, untul la temperatura camerei, usturoiul pisat, patrunjelul proaspat tocat, sare si piper cu care se vor unge pestii atat in interior cat si exterior.

Pe un blat de lucru se va pregati folia de aluminiu ( atat cat va incapea pestele)  care se va unge cu ulei de masline, apoi pus un pat din ceapa taiata rondele.

Folia de aluminiu se va plia in asa fel incat sosul sa nu  se risipeasca in timp ce pestele se va gati in folia de aluminiu in abur.

Pestii pregatiti in folie se vor pune in tava mare de la aragaz si data in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-25 minute.

Legumele congelate pentru garnitura se vor fierbe dupa indicatiile de pe ambalaj.

Pestii gatiti  se vor servi direct din folia de aluminiu impreuna cu sosul format, sau se vor transfera pe farfurii intinse alaturi de legumele congelate sau de o garnitura de orez fiert.

POFTA BUNA !!

Sursa foto