Ingrediente:
Un peste de un kg
5-6 cartofi mai mici
2 morcovi
2 cepe verzi
Pentru sos:
O legatura patrunjel
Doua lingurite capere
O lingurita sare grunjoasa
Piper(1/2 lingurita)proaspat macinat
Zeama de la o lamaie
100g unt
Mod de preparare:
Te-ai hotarat sa gatesti azi peste… Felicitari! 🙂
Inseamna ca stii deja cat de sanatos e, fiind bogat in vitamine (A,D,E, complexul de vitamine B), acizi grasi Omega-3 si o serie intreaga de minerale (calciu, fosfor, iod, sodiu, potasiu, seleniu).
Pentru aceasta reteta alege un peste care iti place si care e potrivit pentru gatit la cuptor, ca de exemplu: pastrav, crap, macrou, salau, stiuca etc
Tine cont ca somonul, de exemplu, este un peste gras care merge mult mai bine gatit pe gratar.
PASI:
1. Pestele se curata, se spala si se aseaza in tava impreuna cu legumele;
2. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 175 grade.
3. Intre timp se face sosul meuniere.
4. Cand pestele este gata se pune sosul deasupra si se serveste.