Peste oceanic la cuptor, cu ciuperci

Pestele facut la cuptor alaturi de legume este una dintre cele mai sanatoase mancaruri. Si este gata foarte rapid, nu ia mai mult de o jumatate de ora. Pestele recomandat pentru aceasta reteta este macrou, cod, hering, somon, ton.

Ingrediente pentru peste la cuptor cu ciuperci

1 kg peste oceanic,
2 cepe,
200 g ciuperci,
100 g masline,
1 ardei,
1 lingurita pasta de tomate,
1/2 lamaie,
1 legatura de patrunjel,
100 ml vin,
sare, piper, cimbru, ulei,

Cum se face pestele la cuptor cu ciuperci

Ceapa se taie solzi si se caleste in ulei pana cand devine translucida.

Se adauga ardeiul taiat fasii si ciupercile taiate cat mai marunt.

Intr-un bol se face sosul: pasta de tomate se amesteca cu vin, sare, piper, cimbru

Intr-o tava se adauga legumele calite, pestele curatat si taiat bucati, sosul, si se da la cuptor pana cand pestele se inmoaie.

Se serveste rece cu felii de lamaie si verdeata tocata fin.

Sursa foto