Peste pane cu sos

Cel putin odata pe saptamana avem in meniu peste, pe care il cumparam de la magazinele cu specific pescaresc ( fiind mult mai sigur ca si prospetime ).

Pestele se poate gati acasa in multe moduri sanatoase ( dupa preferinte..fiert, gratar, cuptor etc..), dar cateodata  pentru pofta de fast food, il putem face pane acasa, in conditiile noastre sanatoase.

Ingrediente peste pane cu sos

4 buc file peste ( cod; pangasius etc..)

2 oua

faina ( pentru aluat si pentru prajit … cca 100 g )

100 g pesmet ( tavalit fileu peste inainte de prajire )

sare, piper

Ingrediente pentru sos ca si garnitura la peste pane

1 iaurt natural 100 g

1 catel usturoi ( ptr aroma )

1 lingurita ulei masline

1/2 lamaie ( zeama )

cateva fire de patrunjel proaspat

piper

un praf de sare ( optional, dupa gust )

Cum se face sosul pentru peste pane

Intr-un bol se vor pune ingredientele: iaurtul natural, uleiul de masline, usturoiul pisat, zeama de lamaie si patrunjelul tocat fin, care se vor amesteca cu un tel, pana la omogenizare completa.

Bolul cu sosul obtinut se va acoperi cu o folie alimentara si se va da la rece in frigider pana la servire.

Cum se face peste pane cu sos

Pentru inceput se va face un aluat ca de clatite din: oua si 1 lingura de faina, amestecat bine cu un tel intr-un bol.

Fileurile de peste asezonate cu sare si piper, se vor trece mai intai prin faina pregatita intr-o farfurie, apoi prin aluatul de ou si la urma prin pesmet.

Operatia va continua pana vor fi pregatite fileurile de peste.

Acestea se vor pune pe un platou, urmand a fi prajite intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, cca  5-10 minute pe fiecare parte.

Dupa prajire,  pestele pane se va pune pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Se vor servi calde la un pranz sau cina, alaturi de un piure de cartofi si un sos de iaurt.

POFTA BUNA !!

Sursa foto