Piept de pui cu amestec de legume chinezesc

Este o reteta mai mult de vara, dietetica daca se renunta la smantana.

Se face foarte usor si considerat un fel de mancare principal.

Ingrediente piept de pui cu amestec de legume chinezesc

1 piept de pui dezosat ( 450 g )

1 punga amestec legume cinezesc ( congelate )

200 ml smantana

50 ml ulei vegetal + un cub mic de unt

1 lingurita boia iute de arde

sare, condimente la alegere si preferinta

1/2 legatura patrunjel proastat tocat

Cum se face piept de pui cu amestec de legume chinezesc

Pieptul de pui se spala , apoi se usca cu un prosop absorbant, dupa care se va taia ori bucati mici sau fasii ( dupa preferinta ), punandu-se la calit intr-o tigaie de teflon cu ulei si cubul de unt, intorcandu-se pe toate partile ( pana isi va schimba culoarea ).

Pentru a fi carnea mai bine pregatita se poate pune cate putina apa peste pieptul de pui din tigaie, acoperind-o cu un capac pentru a fierbe inabusit.

Cand carnea de pui este fiarta, se va adauga amestecul de legume chinezesc  ( direct din congelator, fara sa lasam la dezghetat ), lasand sa mai fiarba pentru 10-15 minute ( iar daca lichidul din cratita a scazut, se mai poate adauga apa pentru a fierbe si mixul de legume chinezesc ).

La final pentru a da un gust mai savuros preparatului, vom adauga smantana, lingurita de boia de ardei iute, asezonand dupa gust cu sare si alte condimente naturale.

Lasam preparatul sa mai dea in doua-trei clocote, dupa care stingem focul.

Pieptul de pui cu amestec de legume chinezesc, se poate servi imediat, rece, in farfurii albe intinse, decorat cu patrunjel proaspat tocat fin.

Acest preparat gustos poate fi si garnitura la un orez sau un piure de cartofi.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto