Piept de pui cu andive

Andivele sunt una dintre legumele cu gust foarte interesant care fac mancarurile sa fie mai speciale. Asa ca, daca vrem ceva diferit, putem reinterpreta, folosind andivele, clasicul pui cu smantana si ciuperci.

Ingrediente pentru piept de pui cu andive

2 bucati piept de pui,
4 andive,
1 cutie ciuperci,
250 g smantana,
sare, piper, faina, unt,

Cum se face piept de pui cu andive

Pieptul de pui se taie in fasii, de grosime 3 mm si 2 cm lungime. Se trec prin faina, si se prajesc in unt. Se dau deoparte.

In tigaie se mai adauga 1 lingura unt, se adauga ciupercile scurse si andivele taiate rondele, se lasa 5 minute.

Se adauga smantana, sare, piper si se mai lasa 10 minute.

Se adauga bucatiile de pui se, amesteca usor si se serveste.

Video

In Belgia acest fel de mancare este foarte raspandit. Doar ca ei folosesc si bere pentru a face sosul, iar andivele sunt caramelizate cu un pic de zahar. In video de mai jos poti afla cum.

 

 
Sursa foto