Piept de pui cu bacon la cuptor

Este un fel de mancare foarte popular in familie, indicat pentru un pranz sau o cina delicioasa.

Acest preprat poate fi introdus cu usurinta si fara teama, in orice meniu festiv.

Ingrediente piept de pui cu bacon la cuptor

500-600 g piept de pui dezosat

300 g bacon ( felii )

30 g unt ( pentru uns tava la cuptor )

1 pahar vin alb

2-3 linguri boia dulce de ardei ( pentru uns piept de pui )

1 praz ( numai partea alba ptr. garnitura din tava )

1 ardei kapia ( ptr garnitura din tava )

10 rosii cherry ( ptr garnitura din tava )

2-3 fire de cimbrisor ( ptr aroma )

sare, piper

Cum vom face piept de pui cu bacon la cuptor

Vom spala pieptul de pui si usca cu hartie absorbanta.

Taiem pieptul fasii groase pe verticala ( 3 cm ),  le dam cu boia de ardei dulce, condimentam cu sare si piper.

Pe un blat de lucru vom aranja 3 felii de bacon ( avand grija ca marginile sa se suprapuna ) peste care punem cate o bucata de piept de pui, apoi se infasoara bacon-ul de jur imprejur, formand un rulou ( optional se pot prinde cu scobitori ).

Acest procedeu va continua pana terminam tot pieptul de pui pregatit.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt pe toata suprafata, aranjam rulourile, turnam vinul alb si punem crengutele de cimbrisor.

Introducem vasul termorezistent in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30-45 minute pana ce carnea de pui s-a facut si bacon-ul s-a rumenit frumos.

Pe la jumatatea timpului de copt in cuptor, vom pune pe langa rulourile de piept de pui cu bacon legumele pentru garnitura ( partea alba a prazului taiat bastonase, rosiile cherry, ardeiul kapia taiat fasii ).

Din cand in cand vom stropi pieptul  de pui cu bacon cu sucul ( zeama ) rezultat de la topirea bacon-lui.

Pieptul de pui cu bacon se va servi cald alaturi de un piure de cartofi, castraveciori murati si un pahar de bere rece.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto