Este un fel de mancare foarte popular in familie, indicat pentru un pranz sau o cina delicioasa.
Acest preprat poate fi introdus cu usurinta si fara teama, in orice meniu festiv.
Ingrediente piept de pui cu bacon la cuptor
500-600 g piept de pui dezosat
300 g bacon ( felii )
30 g unt ( pentru uns tava la cuptor )
1 pahar vin alb
2-3 linguri boia dulce de ardei ( pentru uns piept de pui )
1 praz ( numai partea alba ptr. garnitura din tava )
1 ardei kapia ( ptr garnitura din tava )
10 rosii cherry ( ptr garnitura din tava )
2-3 fire de cimbrisor ( ptr aroma )
sare, piper
Cum vom face piept de pui cu bacon la cuptor
Vom spala pieptul de pui si usca cu hartie absorbanta.
Taiem pieptul fasii groase pe verticala ( 3 cm ), le dam cu boia de ardei dulce, condimentam cu sare si piper.
Pe un blat de lucru vom aranja 3 felii de bacon ( avand grija ca marginile sa se suprapuna ) peste care punem cate o bucata de piept de pui, apoi se infasoara bacon-ul de jur imprejur, formand un rulou ( optional se pot prinde cu scobitori ).
Acest procedeu va continua pana terminam tot pieptul de pui pregatit.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt pe toata suprafata, aranjam rulourile, turnam vinul alb si punem crengutele de cimbrisor.
Introducem vasul termorezistent in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30-45 minute pana ce carnea de pui s-a facut si bacon-ul s-a rumenit frumos.
Pe la jumatatea timpului de copt in cuptor, vom pune pe langa rulourile de piept de pui cu bacon legumele pentru garnitura ( partea alba a prazului taiat bastonase, rosiile cherry, ardeiul kapia taiat fasii ).
Din cand in cand vom stropi pieptul de pui cu bacon cu sucul ( zeama ) rezultat de la topirea bacon-lui.
Pieptul de pui cu bacon se va servi cald alaturi de un piure de cartofi, castraveciori murati si un pahar de bere rece.
POFTA BUNA !!!