Piept de pui cu cartofi si curry

Piept de pui cartofi si curry

Cum se face piept de pui cu cartofi si curry

Intr-o cratita se va pune la incalzi uleiul, apoi pusa ceapa curatata si taiata pestisori la calit pana se va inmuia, cca 5-8 minute ( deveni translucida ).

Intre timp, pieptul de pui taiat in bucati potrivite ( cat pentru o imbucatura), se va pune la prajit intr-o tigaie de teflon cu 1-2 linguri ulei vegetal ( doar cat isi va schimba culoarea ).

Pasta de curry se va adauga peste ceapa, amestecandu-se continuu pret de cate secunde ( 6-8 secunde ), urmand a se adauga cartofii (albi si cei dulci) curatati si taiati in cuburi, bucatile de carne de pui, sare, piper dupa gust si supa de pui/apa calduta,  cat se va acoperi totul ( depasind continutul ingredientelor cu cca 2-3 cm deasupra, in functie de cat dorim consistenta sosului format), apoi pus un capac peste cratita lasand sa fiarba la foc moderat totul.

Dupa fierbere ( cand cartofii si carnea de pui vor fi gatite ), cca 30-35 minute, curry cu cartofi si pui se va servi  decorat cu patrunjel proaspat tocat fin si optional cu cateva alune caju.

POFTA BUNA !!!