Este o reteta de weekend, rapida, usor de facut, pe gustul familiei, datorita modului de pregatire a pieptului de pui inainte de gatire.
Desi cunoastem numeroase retete si moduri in a gati un piept de pui, varianta cea mai sanatoasa va fi cea pe gratar.
Pentru a obtine un piept de pui suculent pe gratar, acesta trebuie tinut intr-o marinada, iar rezultatul va fi pe masura, incat va mai fi dorit si alta data.
Ingrediente piept de pui cu iaurt si mustar
1 piept de pui dezosat (650g )
1 iaurt natural 100g
2 linguri mustar dulce
1 lingurita miere albine lichida
1 lingura sos soia
1 lingurita oregano uscat
3 linguri zeama lamaie
sare, piper
Cum se face piept de pui cu iaurt si mustar
Aceasta reteta de piept de pui, se poate face si la cuptor in folie de aluminiu ( ermetic inchisa la capete ).
Intr-un vas larg, se vor pune: iaurtul natural, mustarul, mierea de albine lichida, sosul de soia, oregano uscat, zeama de lamaie, sare si piper, amestecandu-se cu un tel pana la omogenizare completa si obtinerea unui sos ( daca este prea vascos, se poate subtia cu putina apa).
Pieptul de pui spalat si portionat in sferturi, se va adauga in sosul obtinut ( amestecatecandu-se portiile de piept de pui pe toate partile in sos ) si este lasat la macerat cca 30 minute.
Pe un gratar de curte sau un grill bine incins, se vor pune bucatile de piept de pui la fript ( lasate la scurs in prealabil de sos pe un gratar sau intr-o strecuratoare ), intorcandu-se la fiecare 10 minute pe ambele parti ( pana vor capata o culoare galben- aramie ).
Pieptul de pui cu iaurt si mustar se va consuma imediat ca atare, sau langa o garnitura de orez fiert, cartofi natur etc..
POFTA BUNA !!