Piept de pui cu prune

Imaginati-va ca puiul capata o tenta dulce, asa cum nu ati mai gustat niciodata. Si este insotit de ceapa rosie si susan, un pic prajite, mmmm….. Trebuie neaparat sa experimentati, mai ales daca aveti o masa festiva!

Ingrediente pentru piept de pui cu prune

600 g piept de pui,
500 g prune,
1 ceapa rosie,
30 g susan,
2 linguri ulei masline,
1 lingura miere,
1 lingurita chimion/chimen sare,piper,

Cum se face pieptul de pui cu prune

Pieptul se taie in fasii de 2-3 cm lungime.

Ceapa se toaca marunt, se pune la calit, apoi se adauga pieptul de pui, se lasa la foc iute, pana se rumenesc.

Prunele se spala, se desfac in doua, se scoate samburele. Se adauga in vasul cu pui si ceapa.

Se adauga mierea, chimenul, susanul sare si piper. Se amesteca totul bine, se lasa la foc domol, 30 minute.

Se serveste cald.

Video

Daca preferati sa faceti un pui in intregime si la cuptor, atunci urmariti video ca sa vedeti cum se face. In acest fel este mai rapid, intrucat puneti toate ingredientele de la inceput in tava.

Sursa foto