Este o reteta simpla de vara, folosind un sos din busuioc ( sau menta ), mai ales ca dorim de multe ori sa iesim din rutina de a folosi mereu numai ingrediente deja cunoscute.
Pui cu sos de busuioc este potrivit pentru un pranz usor si racoritor datorita aromei de busuioc ( sau menta ).
Ingrediente piept de pui cu sos de busuioc si lamaie
400 g piept de pui
1 ceapa
1 kg rosii coapte
2 linguri unt +2 linguri ulei vegetal
1 kg cartofi noi ( garnitura la mancarea de pui )
1 legatura busuioc ( menta ) ptr sos
2 linguri otet din vin rosu+ 1 lingura zeama lamaie( ptr sos)
1 lingura miere albine ( sau zahar tos )ptr sos
1 lingura ulei masline( ptr sos )
Cum se face sosul de busuioc ( menta )
Intr-un blender, adaugam busuiocul, mierea de albine ( sau zaharul), otetul din vin rosu, zeama de lamaie, mixand totul pana obtinem o pasta, apoi asezonam cu un praf de sare dupa gust si cateva picaturi de ulei de masline.
Optional pentru cine doreste, in sos se poate adauga 1-2 linguri de iaurt sau smantana.
Cum se face piept de pui cu sos de busuioc( menta) si lamaie
Pieptul de pui se taie fasii, apoi se va praji intr-o tigaie cu putin unt, atat cat isi va schimba culoarea ( va deveni albiciosa), apoi transferam intr-un bol si adaugam in tigaie unde am pus restul de unt si ulei, ceapa taiata pestisori la calit ( atat cat se va deveni translucida ), rosiile pe care le-am oparit, curatat de pielita si tocate marunt.
Lasam totul sa fiarba la foc domol( cca 25-30 minute), pana se va forma un sos scazut de rosii, adaugand bucatile din carne de pui, lasand sa mai fiarba impreuna inca 30 minute.
Aceasta mancare de pui se va servi in farfurii intinse albe alaturi de niste cartofi natur cu 1-2 linguri de sos de busuioc ( menta ) deasupra.
POFTA BUNA !!!