Piept de pui cu sos de lapte si legume

Este o mancare usoara, care se poate gati si in timpul saptamanii.

Ingrediente cu piept de pui cu sos de lapte si legume

1 piept de pui dezosat ( 450 g- 500 g )

300 ml lapte

50 g smantana de gatit cu grasimi reduse

2 ardei gras potrivit ( rosu, verde ) optional

1 ceapa potrivita

1/2 dovlecel tanar verde

cateva ciuperci champignon mai mici

1/2 legatura patrunjel verde

1 lingura curry

sare, piper,

Cum se face piept de pui cu sos de lapte si legume

Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari, apoi pune la prajit ( doar cat isi va schimba culoarea ).

Legumele ( ceapa curatata si taiata julien, ardeii curatati de seminte, spalati, taiati fasii mari; dovlecelul curatat de miezul cu seminte, taiat in doua pe lungime, apoi rondele; ciuprcile taiate felii ) le adaugam peste pieptul de pui, amestecand in mod constant, pana se vor inmuia si  va scadea din lichidul legumelor, cca 20 minute.

Asezonam cu sare, piper si curry dupa gust.

Intr-un bol adaugam laptele, smantana si faina, amestecand totul cu un tel ( pentru a se sfarama eventualele cocoloase de faina), apoi este adaugat in suvoie in tigaie ( lasand focul domol ) peste pieptul de pui, amestecand energic cu telul ( pentru a nu se taia sosul ), lasand sa dea in cateva clocote inabusite pana se va ingrosa sosul de lapte ( daca va iesi prea vascos, se mai poate adauga lapte caldut ) inca 10-15 minute.

Aproape de final,  se mai poate condimenta cu sare, piper dupa gust si decora cu patrunjel proaspat tocat.

Aceasta mancare se va putea servi cu mamaliguta calda si castrveciori murati in saramura sau otet.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto