Piept de pui cu sos de legume

Este o reteta recomandata si pentru persoanele cu diabet, fiind un fel de mancare facuta la cuptor ( pentru  a se evita prajelile in ulei ),  folosindu-se condimente naturale ( fara delicat etc… ) si legumele  fierte.

Ingrediente piept de pui cu sos de legume

2 piept de pui dezosat  ( sau 6 buc pulpite de pui )

1 morcov,

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

1 ceapa mare

3 rosii coapte

1 cana supa de legume

1/2 legatura patrunjel proaspat

3-4 catei usturoi

1/2 lamaie ( zeama )

cimbru uscat

busuioc uscat ( oregano )

2 linguri ulei masline ( ptr uns vasul )

sare, piper

Cum se face piept de pui cu sos de legume

Spalam si portionam pieptul de pui ( sau pulpitele ), apoi le asezonam cu condimente naturale: cimbru uscat, busuioc ( sau oregano ), sare, piper, apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei.

Legumele le curatam, spalam, taiate in bucati mai mari,  le punem la fiert intr-un 1,5 l apa cu sare pentru cca 30 minute,

Le lasam la scurs si le alaturam pe partile vasului langa pieptul de pui, pe care-l stropim  cu zeama de lamaie, impreuna cu 1 cana de supa de legume ( formandu-se astfel un sos din legume ).

Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 15 minute, dupa care adaugam rosiile oparite ( ptr 5 secunde ), decojite si taiate cubulete, usturoiul zdrobit amestecat cu 2 linguri de supa.

Dam vasul din nou la cuptor ( dar stropind carnea din cand in cand cu sosul format ), pana se rumenesc, micsorand intensitatea focului.

Cand sunt gata, bucatile de piept de pui impreuna cu sosul de legume format se va pune pe un platou si presarate cu patrunjel verde.

Aceasta mancare se poate servi cu o garnitura de cartofi natur, iar pentru persoanele cu diabet, cu o garnitura de fasole verde putin sotata in unt.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto