Este o reteta exotica, sanatoasa, imprumutata cu succes si in bucatariile noastre romanesti.
Fructul de mango pe care-l folosim la reteta, are multe calitati benefice pentru organism, consumat in stare proaspata, la dulciuri si in diferite preparate culinare.
Ingrediente piept de pui cu sos de mango
1 piept de pui dezosat
1 fruct mango bine copt
1/2 lamaie ( zeama)
200 ml supa pui ( sau apa )
2 linguri iaurt natural ( sau 50 ml lapte soia )
1 cub unt +1 lingura ulei vegetal ( pentru prajit piept de pui )
1 lingura ghimbir ras ( pentru sos mango, creeaza o combinatie usor picanta )
1 lingura ulei masline (ptr sos mango )
1 lingura miere de albine ( ptr sos mango )
sare, piper
garnitura ptr sos mango: cus-cus cu mazare
Cum se face piept de pui cu sos mango
Pieptul de pui il spalam, uscam cu un prosop absorbant, apoi taiat in fasii subtiri si pus la prajit intr-o tigaie de teflon incinsa in care am pus untul si uleiul, pana cand acestea isi schimba culoarea si capata un aspect auriu ( 15 minute ).
Fructul de mango bine copt, il curatam de coaja, taiat bucati mari si pus in blender la mixat impreuna cu ghimbirul ras, uleiul de masline, lingura de miere de albine, supa de pui, zeama de lamaie ( la inceput 2 linguri, dupa gust ), mixand totul pana vom obtine o pasta fluida ( daca este prea groasa mai adaugam putina apa ), iar la final adaugam sare, piper dupa gust.
Pasta de mango obtinuta se va adauga peste fasiile de piept de pui gatit, lasand sa fiarba la foc domol inca 8-10 minute, adaugand in acest timp iaurtul natural ( sau lapte de soia ), amestecand energic cu o spatula.
Este un preparat care se poate manca cu o garnitura de orez, cus-cus cu mazare etc…indicat la un pranz sau o cina.
POFTA BUNA !!