Piept de pui cu sos de rosii

Ingrediente:
2 bucati piept pui fara os
1 cutie rosii in bulion sau 4 rosii coapte
1-2 cepe
2 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
sare, piper, ulei.

Mod de preparare:

O reteta foarte simpla, ce va fi in mod sigur devorata de toti membrii familiei.
 

PASI:
 

  1. Pieptul de pui se taie felii subtiri de 1 cm latime si 3 cm lungime si se prajeste 5 minute la foc iute, in ulei.
  2. In alta tigaie se caleste ceapa taiata solzisori.
  3. Se adauga rosiile taiate bucatele, sare, piper, patrunjelul tocat fin, usturoiul maruntit si se lasa totul acoperit 15 minute.
  4. Se adauga apoi feliile de pui si se mai lasa 10 minute, la foc domol.
     

!TIPS:
 

  • Se poate servi alaturi de un piure de cartofi pufos sau chiar de o mamaliguta, pentru cei care o prefera.
  • se adauga un pahar cu vin alb sau rosu, dar numai dupa ce carnea e deja prajita.
  • adauga in sos 250-300 grame de telemea rasa pentru a-i da o consistenta mult mai bogata.
     

Pofta buna!