Ingrediente:
2 bucati piept pui fara os
1 cutie rosii in bulion sau 4 rosii coapte
1-2 cepe
2 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
O reteta foarte simpla, ce va fi in mod sigur devorata de toti membrii familiei.
PASI:
- Pieptul de pui se taie felii subtiri de 1 cm latime si 3 cm lungime si se prajeste 5 minute la foc iute, in ulei.
- In alta tigaie se caleste ceapa taiata solzisori.
- Se adauga rosiile taiate bucatele, sare, piper, patrunjelul tocat fin, usturoiul maruntit si se lasa totul acoperit 15 minute.
- Se adauga apoi feliile de pui si se mai lasa 10 minute, la foc domol.
!TIPS:
- Se poate servi alaturi de un piure de cartofi pufos sau chiar de o mamaliguta, pentru cei care o prefera.
- se adauga un pahar cu vin alb sau rosu, dar numai dupa ce carnea e deja prajita.
- adauga in sos 250-300 grame de telemea rasa pentru a-i da o consistenta mult mai bogata.
Pofta buna!