Este o mancare in maniera indiana, gatita si in bucatariile romanesti, cu cateva din multitudinile de condimente folosite in bucataria indiana.
Mancarea indiana este cea mai condimentata din lume si cea mai complexa.
Vom incerc sa adaptam o reteta tipic indiana, dar mai putin condimentata, pentru a putea fi consumata si de cei mici din famile.
Ingrediente piept de pui cu stafide in maniera indiana ( ptr 4 portii )
2 buc piept de pui dezosat
2 morcovi potriviti
1/2 telina
4 linguri de curry
250 ml sos de soia
1 lingurita de zahar ( ptr sos caramelizat )
1 iaurt de baut ( 150 g )
100 g stafide
50 ml ulei masline
1 capatina salata verde ( ptr decor )
piper
Cum se face piept de pui cu stafide in maniera indiana
Pieptul de pui il spalam, il taiem in fasii subtiri, puse apoi intr-un castron in asteptare, pana se vor pregati si restul ingredientelor.
Morcovul si telina se vor spala, curata de coaja apoi taiate in bastonase subtiri.
Intr-o tigaie de teflon vom pune uleiul la incins, adaugand pieptul de pui taiat in fasii, amestecand energic cca 5 minute la foc iute, dupa care il micsoram.
Cand fasiile de piept de pui sau prajit pe o parte, le vom intoarce, apoi le asezonam cu sare si piper.
Se vor adauga bastonasele de morcov si telina, amestecand continuu pentru a se sota, dupa care punem sosul de soia, lasand sa fiarba cca 10 minute impreuna cu ingredientele.
Pentru un gust bun dat sosului format, adaugam la caramelizat 1 lingurita de zahar, stins apoi cu un iaurt de baut.
Se vor adauga stafidele inmuiate in apa calduta si scurse, apoi curry ( care este ingredientul de baza in bucataria indiana si de nelipsit ), amestecand cu spatula continuu, pana se va incorpora in sosul format.
Pieptul de pui cu stafide se va servi pe farfurii intinse pe un pat de salata verde taiata fasii, alaturi de un orez basmati, imediat ce a fost gatit.
Pentru un plus de savoare vom presara peste fasiile de piept de pui cu stafide si sos de soia, seminte de susan.
POFTA BUNA !!!