Gatitul in folie de aluminiu este foarte simplu si are avantajul de a nu utiliza mult ulei. Mancarea iese frageda si aromata, ca si cum ai fi gatit la abur.
Ingrediente pentru piept de pui in folie de aluminiu
2 bucati piept pui,
1 rosie,
2 ciuperci champignon,
1 catel usturoi,
1 lingurite boia ardei iute,
1 lingurita busuioc proaspat sau deshidrat,
sare, piper,
Cum se face pieptul de pui in folie de aliminiu
Cuptorul se preincalzeste la 175°C.
Rosiile si ciupercile se taie feliute, ceapa se taie solzisori, usturoiul se taie marunt.
Ceapa si ciupercile se calesc intr-o lingurita de ulei.
Pieptul de pui se aseaza pe o foaie de aluminiu suficient de mare si data cu un pic de ulei, se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci si ceapa calite, cateva felii de rosii, usturoi si condimentele dupa gust.
Se ruleaza foaia de aluminiu, se inchide ermetic.
Se repeta operatia cu cel de-al doilea piept de pui. Se aseaza apoi intr-o tava, se da la cuptor pentru 30 minute.
Se servesc cu orez cu legume si sofran.
Trucuri si idei
Daca nu ai timp pentru a gati seara atunci prepara dimineata puiul si legumele, le pui in folie de aluminiu si seara doar le dai la cuptor, pana aranjezi masa.
Pieptul de pui se poate inlocui cu orice alta carne. La fel si legumele, pot fi alese altele, dupa gust.
Puteti gati si la gratar folosind folie de aluminiu.
Atentie! Nu este recomandat sa gatiti foarte des in folie de anuminiu, intrucat o parte din aluminiu se transfera in mancare la temperaturi inalte. Este indicat si sa nu aveti oale / tigai din aluminiu.
Video
Aveti mai jos o reteta de piept de pui cu lamaie si unt facut in folie de aluminiu impreuna cu broccoli