Autentificare

Înregistrare

Piept de pui in sos de lamaie si usturoi

Piept de pui cu sos de lamaie

Cum se face piept de pui in sos de lamaie si usturoi

Intr-un bol se va face un amestec din ingrediente uscate si aromate cu care se va  masa/asezona jumatatile de piept de pui: oregano uscat, paprika dulce/iute, praful de usturoi, piperul macinat, sare.

Intr-o tigaie de teflon cu untul incalzit se vor pune la prajit jumatatile de piept de pui asezonate, cca 5-8 minute pe fiecare parte, urmand apoi a fi transferate intr-o tava patrata 30/30 cm si lasata in asteptare pe un blat de lucru.

In untul ramas in tigaia de teflon de la prajire pieptului de pui, se va adauga usturoiul curatat si pisat, lasand la calit cca 3-4 secunde, cat va aroma untul, apoi se va adauga zeama de la cele doua lamai si supa de carne de pui, lasand sa dea totul intr-un clocot-doua, cca 8-10 minute.

Sosul fluid obtinut se va transfera peste jumatatile de pui din tava, apoi legumele: ciupercile taiate feliute, baby carrot si mazarea.

Tava se va acoperi cu o folie de aluminiu si data in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35-40 minute.

Aproape de final ( cu cca 10-15 minute ) folia de aluminiu se va indeparta pentru a se face acea fata de rumen, apetisanta.

Pieptul de pui in sos de lamaie si usturoi se va servi pe un pat de orez basmati fiert/paste tagliatelle pe un plaou, alaturi de legumele gatite, stropite cu sosul obtinut din tava, decorat totul pentru aspect apetisant cu patrunjel proaspat tocat.

POFTA BUNA !!!!