Piept de pui in sos de soia

Piept de pui in sos de soia

Cum se face pieptul de pui in sos de soia

Intr-un bol se va face un amestec din: sos de soia, apa, zahar, usturoi pisat, ulei vegetal, ghimbir,  proaspat ras pe razatoarea mica, amestecandu-se totul cu un tel ( pana se va topi bine zaharul.

Amestecul obtinut se va transfera intr-o cratita, lasand sa dea intr-un clocot, apoi se va adauga pieptul de pui care a fost taiat in bucati potrivite ( cat pentru o inghititura ) in prealabil.

Fierberea va continua timp de 30-35 minute, pana cand bucatile de piept de pui vor fi bine gatite, iar sosul de soia sa devina ca o glazura bogata, maro.

Pe un platou in care a fost asezat un pat de orez basmati fiert/mazare, se vor pune bucatile de piept de pui, impreuna cu sosul de soia, decorat pentru aspect cu ceapa verde/arpagic taiata rondele subtiri.

POFTA BUNA !!!