Piept de pui umplut cu broccoli

Piept de pui cu broccoli si branza cheddar

Cum se face pieptul de pui umplut cu broccoli

Broccoli se va desface in buchetele care se vor pune la fiert in apa clocotita cu sare si 3 linguri de zeama lamaie ( ptr culoare ), cca 5 minute ( dorim broccoli al-dente), apoi scurs si racit intr-o strecuratoare.

Dupa racire, broccoli se va taia in bucati mici pe un blat de lucru care vor fi puse intr-un castron,  adaugandu-se restul de ingrediente: ardeiul gras rosu taiat in cubulete mici, usturoiul tocat marunt, parmezanul ras, crema de branza, sare si piper dupa gust, amestecandu-se totul cu o spatula, pana se va obtine un amestec omogen care se va lasa in asteptare pana la momentul folosirii ( cca 5-10 minute )

La fiecare jumatate de piept de pui li se va face un buzunaras cu un cutit bine ascutit, apoi condimentate in ploaie cu paprika, usturoi praf, sare si piper, urmand a fi umplute cu amestecul omogen pregatit in prealabil, prinse apoi cu scobitori ( pentru a nu se imprastia amestecul ).

 Jumatatile de piept de pui se vor pune intr-un vas Jena dreptunghiular uns cu putin ulei si dat in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 30 minute, cat sa faca o crusta de rumen, dar cu textura moale in interior. Pentru mai multa aroma si pentru un aspect si mai apetisant puteti sa puneti peste bucatile de piept de pui felii de branza Cheddar.

Pieptul de pui umplut cu broccoli se va servi fierbinte, alaturi de o salata verde stropita cu un dressing facut in casa ( ulei de masline, zeama de lamaie, un strop de sos de soia, sare si piper ).

POFTA BUNA !!!