Pilaf de orez cu dovlecei

orez cu dovlecel si rosii cherry

Cum se face pilaf de orez cu dovlecei

Ceapa curatata de coaja si taiata marunt se va adauga la calit intr-o cratita ( diam=24 cm ) in care s-a pus la incalzit uleiul vegetal, doar cat va deveni usor translucida.

Morcovul curatat cu un dispozitiv de legume, se va da pe razatoarea cu ochiuri mari si adaugat peste ceapa, amestecandu-se continuu cu spatula ( pentru a nu se arde, doar inmuiat )

Orezul cu bob rotund, spalat,  se va adauga peste legumele calite, pentru a-si lua din aroma lor si grasimea uleiului.

Dovlecelul tanar, se va taia in cuburi potrivite si adaugat peste orezul calit si legume.

Apa/supa de legume ( fierbinte ) se va pune in cratita, amestecand usor totul cu o spatula si lasat la foc mediu sa dea intr-un fiert cca 10-15 minute, asezonandu-se  dupa gust cu un praf de sare, piper macinat ( optional ). Cratita se va da in  cuptorul preincalzit la 175 grade, pana ce pilaful se va lega si capata o crusta aurie deasupra.

Acest pilaf de orez cu dovlecel delicios,   se poate servi cald, cat si rece, decorat cu marar tocat fin si cu rosii cherry, alaturi de o salata proaspata de spanac

POFTA BUNA !!