Piure de spanac

Aceasta este o reteta clasica de piure de spanac, un fel de mancare pe care l-am putea consuma saptamanal, indiferent in ce perioada din an suntem. Spanac gasim oricand congelat si el isi pastreaza foarte bine nutrientii in acest fel. Spanacul este recunoscut pentru aportul sau pentru un organism sanatos, avand efecte antioxidante, antivirale si imunostimulente.

Ingrediente piure de spanac

500 g spanac proaspat ( sau congelat )

un cub de unt ( 20-30 g )

250 ml lapte

2-3 catei usturoi

4-5 linguri zeama lamaie

Cum se face piure de spanac

Spanacul, daca este proaspat,  se va curata de cotoare, apoi spala in mai multe ape ( pentru a se indeparta nisipul de pe dosul frunzelor ) si este pus la fiert intr-o olita cu 1 l de apa  si un praf de sare, cca  10 minute. Daca spanacul este congelat atunci il punem direct la fiert, fara a astepta sa se decongeleze.

Dupa fierbere spanacul se va pune la scurs si racit intr-o strecuratoare ( eventual se mai poate opri putin  din zeama de la fiertura ).

In blenderul de bucatarie, se va pune spanacul cu laptele, mixandu-se cateva secunde, pana va deveni o pasta ( sau daca se va dori un spanac vizibil, atunci  se va renunta la blender si se va toca la cutit ).

Piureul de spanac obtinut, se va transfera intr-o  tigaie de teflon cu untul incalzit, amestecandu-se usor pana va deveni mai cremos.

Pentru un gust mai bun, se vor adauga cateii de usturoi pisati, un praf de sare, piper si zeama de lamaie ( in functie de gustul dorit ).

Piureul de spanac se poate servi ca si o garnitura la niste frigarui de pui sau  simplu cu oua ochiuri.

POFTA BUNA !!

Sursa foto