Vrei o pasta cremoasa pe care sa o consumi ca garnitura sau chiar si pe paine dimineata? Atunci poti face un piure de ardei copti. Este savuroasa, cu un gust usor de usturoi si ardei iute.
Ingrediente pentru piure de ardei rosu
2 ardei rosii,
1 cartof mare, fainos,
3 catei usturoi,
1 ardei mic, rosu, iute,
1 varf de cutit sofran,
1 lingurita sare de mare,
3 linguri ulei masline,
Cum se face piureul de ardei rosu
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 175 °C.
Ardeii se pun pe o tava si se lasa pana se inmoaie(aproximativ 1 ora) sau se coc ca la ardeii copti, pana se inegreste si se curata de coaja si samburi. Se taie in bucatele.
In acest timp se pune la fiert in apa, cu tot cu coaja, cartoful, pentru 15-20 minute, se curata de coaja.
Intr-un mojar se piseaza usturoiul, ardeiul rosu, fara seminte, sofranul si sarea, se paseaza toate bine.
Intr-un bol se adauga cartoful maruntit, ardeiul bucatele, amestecul de usturoi. Se paseaza totul cu blanderul, apoi cu mixerul ca la maioneza, adaugand putin cate putin uleiul.
Trucuri si idei
Daca scoateti cartoful din compozitie si il inlocuiti cu inca doi ardei copti atunci puteti sa obtineti un sos foarte bun la gust, care merge pe paste, pe pizza, fripturi sau cartofi copti.
Este o pasta recomandata si pentru copii (inainte de un an de zile) daca scoateti ardeiul iute din compozitie si mai reduceti cantitatea de sare si usturoi.
Video
Din aceasta reteta tot ce este mai dificil este pregatirea ardeilor copti. Daca nu ati mai facut acest lucru pana acum va poate ajuta sa urmariti video de mai jos.