Piure de cartofi dulci cu goji

piure_cartofi_cu_goji_1

Uimeste-ti prietenii cu cel mai delicios piure pe care l-au gustat vreodata!

Ingrediente:
Pentru 4 portii, ai nevoie de:
1 cana de nuci (evitati pe cele decojite deja, se oxideaza)
3 linguri de zahăr brun (mult mai sanatos decat cel rafinat)
2 cartofi dulci (sweet potatoes) mari- curatati si taiati felii
1/4 ceasca de fructe de padure goji
2 linguri de ulei de susan
2 linguri sirop de arţar (scump, dar merita)
1 lingura ghimbir proaspat tocat (face minuni)

Descriere :

Prajiti nucile în tigaie la foc mediu-mare aproximatix 3-4 minute sau până când simtiti parfumul de nuci coapte.
Transferati-le pe un capac de lemn şi maruntiti-le cu un cutit. Se adauga zaharul si 2 linguri apă in tigaie.
Gatiti la foc mediu-mare aprox. 1 minut; adaugati nucile şi amestecati 3-4 minute sau până când zahărul se lipeste de nuci, iar nucile au o culoare spre maro-auriu.
Amestecati constant. Luati tigaia de pe foc si lasati-o sa se raceasca.

Gatiti cartofii dulci în apă clocotită cu sare 10 minute sau până se înmoaie.
Scurgeti, pastrand un sfert de cana din apa in care au fiert.
Puneti cartofii intr-un castron impreuna cu apa pastrata mai devreme şi zdrobiti-i cu o furculitza sau folositi un mixer pentru o textura mai fina. Se condimentează cu sare şi piper.
Puneti fructele de goji într-un castron mic şi turnati apă fierbinte peste ele pana le acopera. Lasati-le să stea 5 minute pentru a se rehidrata, apoi scurgeti lichidul.

Intr-o tigaie mica, se încălzeşte uleiul de susan impreuna cu ghimbirul si siropul de arţar la foc mic circa 2 minute.
Se toarna amestecul peste cartofi şi se acopera cu goji. Se condimentează cu sare şi piper. La final, se presara nucile.

Beneficii:

O reteta pur vegetariana, care imbina doar ingrediente cu o calitate nutritiva ridicata, usor de preparat si greu de uitat!

Dar sa vedem de ce este o mancare sanatoasa:

Fructele de goji si cartofii dulci sunt o excelenta sursa de beta-caroten, un antioxidant care ajuta la protejarea organismului de radicalii liberi, care grabesc procesul de imbatranire si maresc riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului.
Goji aduc, de asemenea, cantitati benefice de vitamina C si potasiu si contin mai multa vitamina E decat numeroase alte legume.

Informaţii nutriţionale:
Per portie:
Calorii: 288
Proteine: 4g
Total grăsimi: 17g
Grasimi saturate: 2g
Carbohidrati: 33 g
Sodiu: 389mg
Fibre: 4g
Zaharuri: 20g

piure_cartofi_cu_goji_1

sau asa :

piure_cartofi_cu_goji