Piure de urzici cu usturoi

Nimic nu ne place mai mult primavara decat un piure de urzici, cu gust de ustutoi, alaturi de o mamaliguta calda. Si, din fericire, este usor de preparat si se gaseste la propriu pe toate drumurile, pana la jumatatea lunii aprilie.

Ingrediente pentru piure de urzici

1 kg urzici,
2-3 cepe,
10 catei de usturoi,
2-3 linguri faina,
sare, ulei,

Cum se face piureul de urzici

Urzicile se aleg bine, se spala si se fierb cateva minute. Nu trebuie sa folositi multa apa. Se strecoara si se paseaza bine.

Ceapa se caleste in ulei 2-3 minute, se adauga si usturoiul pisat apoi se adauga si urzicile pasate cu cca 200 ml din zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic.

Din faina si putina zeama se face un sos gros si se va adauga la mancare. Se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se continuu.

Se serveste cald sau rece cu mamaliguta.

Sursa foto